nykterfyllekaja

Morgon situp
God morgon. På morgonen när jag vaknar eller satt klockan på väckning. Då vill jag gärna ligga och dra mig en stund, gärna läsa lokalblaskan och så. Inte bara rusa upp. Då hamnar jag i obalans. Jag ställer klockan gärna minst en halvtimme före jag behöver gå upp om jag ska iväg på något uppdrag eller ärende tidigt. En annan sak om jag ska riktigt vakna är vatten. Kallt vatten i ansiktet samt helst duscha. Min dag skulle inte fungera om jag inte duschar först på morgonen. Även när jag inte har något speciellt på agendan och ligger och njuter, när uppstigningsprocessen tar flera timmar, så måste jag duscha fram på förmiddagen innan jag ger mig ut. Hur gör du direkt när du vaknar på morgonen????? Tv serier igår. Riviera, jag tog fel på dag om Gåsmamman som är ikväll och inte igår kväll som jag skrev i mitt förra inlägg. Appråpå bilden. Idag är det Budda dag, Det följer Månvarvet.
#1 - yasmine

När jag var liten och yngre än jag är nu, har jag alltid varit morgonpigg och inte haft problem alls med att bara "studsa upp"! När jag var yngre så åt jag frukost innan skolan och sen direkt till skolan. På helgerna gick jag upp tidigt ändå men kollade på Tv och åt frukost i soffan fram till kl 11 kanske.

Numera har jag mycket svårare att gå upp så tidigt. Eller jag går fortfarande upp tidiigt om man jämför med andra. Jag sover oftast till 7.30 på mina lediga dagar, men om jag jobbar så måste jag gå upp mellan 5.15-6.00 och då är det riktigt kämpigt numera!
Nåt jag alltid gör, som bara känns konstigt om jag hoppar över, oavsett ledig eller inte - är att cykla minst 30 min på min motionscykel direkt när jag går upp. Då vaknar jag till liv! =) Och sen gör jag kaffe och kollar datorn en stund. E jag ledig, cyklar jag sen 30 min till och gör sen mer kaffe. Om jag ska till jobbet så hinner jag bara de allra första 30 min + kaffe, men det är iaf nödvändigt. Om jag är utomlands så blir det istället en morgonpromenad direkt efter att jag stigit upp.

Svar: herrejösses rivstart, motionscyckel enhalvtimma till en timme. Inte dåligt . Förlåt cyckla runt 5 på morgonen, det klarar inte jag. Bra gjort. tack för att du delar med dig av dina morgonrutiner. ha de bra på jobbet
nykterfyllekaja

#2 - annelie

har inte sett gåsmamman :/ gillar inte sånt

Svar: Annelie vilken typ av tv program gillar du?
nykterfyllekaja

#3 - yasmine

svar: Jo men det är en rutin som sitter i sen år 2002 nu! =) Jag river inte av några spinningpass direkt och inge motstånd utan bara för att få igång blodcirkulationen och bli vaken och för att jag inte är en kvällsmänniska ändå så om jag skjuter upp motionen så blir den inte av sen efter jobbet för då e jag för trött :P

Svar: Tack för dina fina kommentarer. Jag kommer sällan i säng före 24.00Ha det så gott
nykterfyllekaja

#4 - Carolina Thoor

Ja, det är så olika för varje människa. Min sambo måste också duscha varenda dag för att vakna upp - duschar han inte är han typ trött hela dagen. Själv så ställer jag klockan tio minuter innan jag behöver gå upp. Har aldrig hänt (nåväl någon gång) skett att jag då inte klivit upp då larmet har tjutit :)

Sv; ja, så skönt. Ja, det var en rätt lyxig middag i tisdags!
Tackar. Det var en mysig kväll :)

Svar: Hehe din kille o jag ganska lika eller? Ok skojade bara. Tack för ditt inlägg
nykterfyllekaja

#5 - Linnéa

Jag vaknar alltid olika tider på natten/morgonen, så då brukar jag ganska ofta dricka just nu: kaffe med chaithé sedan promenera och ta en cigg =)

Svar: Nattpromenader och kaffe. Blir du inte pigg då? Svårt att somna sedan. ja vi har alla våra vanor Linnea. Hur är det med allting nu?
nykterfyllekaja

#6 - Rauha

Jag drar mig väldigt länge innan jag duschar, måste få ta den tid som behövs innan, fast börjar jobba vid 8.00 (har ju möjligheten att jobba hemifrån) så ingen ser mig ändå i telefon och vid datorn.
Ha en bra fredag.

Svar: Gud vad härligt ligga och dra sig först. ha en underbar fredag själv
nykterfyllekaja

#7 - Evahle - en blogg om psykisk hälsa

Det är så skönt att bara ligga och dra sig :)

Svar: Ja det finns inte mycket som slår det Eva
nykterfyllekaja

#8 - Emma Nikolina

Jag fastna på ditt altare <3 vackert!

Svar: Ja min fru som är troende Buddist. Har dessa vackra betydelsefulla symbolerTack ska du ha
nykterfyllekaja

#9 - Linnéa

Jag älskar Buddha inredningsdetaljerna till ditt belysnings mys! Indisk inriktning, wow <3

Svar: tack Linnea
nykterfyllekaja

#10 - Linnéa

Svar på tidigare inlägg:
Jag promenerar varje dag, men jag försöker sova på natten. Klart att jag äter emellanåt, men träningsmässigt så är jag främst inriktad på att promenera. Jodå, allting börjar bli bättre och nu denna morgon startar jag detta med en kopp kaffe =)

Svar: jag har startat med en kopp kaffe idag också, Gött och nyttigtTa vara på dig i helgen
nykterfyllekaja