nykterfyllekaja

psyket
God morgon. Det var en hel del som kommenterade mitt inlägg om FULSJUKDOMAR. Det är så viktigt att vi uppmärksammar och lär oss prata om psykiskt sjuka tex så att skammen försvinner runt dessa FULSJUKDOMAR. En tjej från Blekinge, Malin Ovesson som har haft och har psykiska problem har givit ut en utmärkt bok som heter "hoppas att jag inte råkar  döda dig"
Malin Wendel har skrivit ned Malin Ovessons ord om sitt tillstånd med tvångssyndrom,ångest, bipolär mm. För mig efter att läst boken så har jag fått en bättre förståelse om jobbigt det är att leva med psyksjukdomen.Jag tror också den skulle hjälpa människor som är mitt inne i sjukdomen. Malin Ovesson har också en blogg här och hon reser runt håller föredrag i skolor mm. Jag rekomenderar varmt hennes erfarenheter, om sin sjukdom. Skamstämpeln runt FULSJUKDOMAR psyksjukdomar måste försvinna
 
#1 - Jessica Högberg

Vilken eldsjäl, tur dom finns för dom behövs verkligen!

Svar: njae jag är väl ingen eldsjäl men jag känner verkligen med alla som har dessa problem. Jag har själv upplevt och haft det besvärligt ibland i mitt långa liv.
nykterfyllekaja

#2 - Madeliene

svar: ja det är riktigt jobbigt! Men jag tror det blir bättre, så länge jag kan låta bli att riva sönder mig under nätterna! kram

#3 - annelie

önskar dig en fin kväll

Svar: Du får också ha det så bra
nykterfyllekaja

#4 - bylittlenea.blogg.se

Jag tror också det är viktigt att vi pratar om psykisk ohälsa på olika vis, precis som du skriver. Det ökar förståelsen och minskar stigmat om vi alla kan vara mer öppna. Tack för tipset.

#5 - Linnéa

Fulsjukdomar.. förstår inte benämningen? men fattar typ.. förklara? :)

Men.. alltså efter tunga traumatiska upplevelser kan en bipolär sjukdom (som är en psykisk sjukdom som en individ är född med) kan jämföras med borderline. Borderline är alltså en svacka som sker periodvis efter tunga traumatiska upplevelser.. många som går igenom tung ångest, är bipolär/borderline bör få medicinering för ett jämnare stämningsläge, alternativt dricka varannan kaffe varannan vatten. Eftersom att andra saker som typ tics kan vara vanligt. Ah.. jag går just nu igenom frågeställningar angående mitt välbefinnande.. :)
därför kommer jag fara till en psykiatrisk klinik för att för bedömningssamtal angående frågeställningarna. effektivt att få någon respons av en trygg läkare. =) även om det är läskigt..

men hur som helst.. jag älskar också läskiga böcker.. eller är boken läskig? =)

Svar: Hej Linnea NEJ boken är inte läskig, men beskriver hur Malin O upplever saker och tingFulsjukdomar är ett begrepp för sjukdomar som inte är så accepterade i samhället. Det är också förknippat med mycket SKAM runt dessa åkommor, första gången jag hörde ordet fulsjukdomar var i fredags när jag lyssnade på Sanna Lundells föredrag om medberoende. Jag tycket att ordet beskriver bra. Det behövs så mycket mer information om dessa sjukdomar
nykterfyllekaja

#6 - Linnéa

Jahaaa.. alltså det accepteras inte efter samhällets normer, eftersom att det är något som är udda? medan jag skulle se det som att det är typ.. något unikt som är bra. Haha! :)
Spännande.. :D kul att du hittat en bok som du fastnat för! :D