nykterfyllekaja

Om Vita duvor
Läs gärna mitt blogginlägg om vita duvor. Som inte kom ut i bloggspaning därför att Blogg.se inte kan ta emot för stora bilder??????????
Ha de idag. PS bilderna inte relaterat till inlägget
 
Vita duvor
Godmorgon denna gråmulna Måndag
För ca. 10 år sedan så arbetade jag som Byggledare i Norra Afghanistan. På ca 400 m över havet. Området är ökenaktigt brunt,grått och trist med täckt av fin finkornig  sand. Som när det blåser är mycket irriterande. De höga bergen syns bortåt Kabul som liger på 1800 m höjd. Som alla vet så är landets människor plågade och förstört av krig. Detta av människan så förhatliga och hjärtskärande påhitt
I detta land så finns det massor av VITA DUVOR, kan ni tänka er det? Vackra vita duvor, Fredens symbol??
Samt Massor av barn som leker med sina drakar. Jag blir tårögd, när jag tänker tillbaks
Människoprna här är också utsatta för sandflugor. Små djävla kryp ( ja ni som följer min blogg vet att jag hatar alla småkryp)

Kala azar, visceral leishmaniasis, smittar vid bett av den 2-3 millimeter stora sandflugan phlebotomus. Sandflugor av honkön tar upp parasiten när de suger blod från människor eller däggdjur. 

SYMPTOM PÅ KALA AZAR

I början orsakar leishmaniaparasiten en hudinfektion eller ett lokalt sår i anslutning till bettet. I vissa fall angriper den immunförsvaret. Personen blir mer mottaglig för andra infektionssjukdomar så som tuberkulos.

Inkubationstiden för kala azar är oftast ganska lång – från någon månad upp till ett år. Symtomen är då feber och svagehet. Barn är särskilt utsatta.

Ja jag känner myckert starkt för Afghaner som inte ha fått det lättare sedan de 10 år sedan jag var där

 
Söndags morgon
Vänner idag har jag en sån där trög Söndag morgon. Ligger och slappar i sängen. Telefonbloggar. Hm j jag har inget speciellt jag vill ta upp. Knoppen huvudet känns tomt idag. Det svåra med det tycker jag är att jag ska acceptera att jag ligger här och slöar. Ok jag drar täcket över huvet igen. Ha en bra söndag.
Accepterar ni att göra ingenting ibland???