nykterfyllekaja

Fredag morgon
Godmorgon på er. Jag låg och slötittade  på morgon TV i SVT1 och TV4. Men 4:an knappade jag ganska snabbt bort, eftersom att varje gång jag slår över dit  är det reklam, mat eller bakning, bygg eller så. Men jag gillar programledaren Jenny Strömstedt, då blir jag kvar i 4: an. Tänk vad en person betyder ibland.
Annars föredrar jag morgonstudioni SVT1, även om inte heller de är någon höjdare. Men oftast  slår jag av TV:n efter jag sett nyheter och väder en gång. Sedan övergår jag till lokalblaskan här TTELA, som jag ganska snart  har gått igenom. Men ibland som idag, fastnade jag i en artikel om att TBE ökar, trots att förutsättningarna för fästingarna varit sämre vädermässigt. Vilket jag tolkar som att fästingarna har blivit giftigare?? Detta påverkar vårt naturfriluftsliv  negativt. Att vi läs jag är rädd att vara i naturen för att bli biten av dessa små djävla kryp.
Antibiotika biter inte på TBE. MEN det finns ett vaccin som skyddar oss från denna smitta. Det vaccinet måste jag själv stå för hela kostnaden. Det råder politisk oenighet om att subventionera kostnaderna för detta vaccin.
Fotnot:. Vi får hoppas att fästingdjävlarna  biter alla i Riksdagen. Eller några nyckelpersoner där. Då blir Vaccinet gratis, eller vad tror du???????????
 
 
#1 - Madeliene

Hoppas du får en fin helg, har du några speciella planer? :)

Svar: Yes jag skrev på din blogg
nykterfyllekaja

#2 - en_mormor:)

Uschiamig! Hemska små djur!
Hur har ni det där "uppe" ? Ni simmar väl inte omkring? Just här regnade o mullrade vid 5 imorse o sen skvalade det ett tag. På em va det jätteskönt ute o solen titta fram innan regnet kom igen.
Ha en goer helg o kram på dig !

#3 - Rauha

🖒 ja, för det mesta förstår höjdarna inte vanliga människor innan de själva drabbas av något, om ens då.
Ha en bra lördag, det ska jag ha.